Zajímavé milníky malé firmy. :-)

2 min.
Nedávno jsem byl na sektání s Brandbakers a při diskusi s Liborem ze Symbia jsme si povídali o změnách ve firmě s růstem a věkem firmy. . U nás jsem si všiml zatím těchto, co u vás?

Velikost:

První milník, když vás je dvacet a trochu víc,... do té doby znáte jako zakladatel všechny své kolegy, víte o jejich radostech, starostech, práci, úspěších i neúspěších, pamatujete si jména dětí, znáte se s jejich partnery,... někdy v okamžiku těsně nad dvacet lidí se najednou tohle začne vytrácet, nemáte šanci se takhle dobře znát se všemi. Firma se díky tomu začne trochu měnit. Vnímali jste to ve Vašich firmách?

Dospívání - dozrávání:

Když jsme začínali, byli jsme mladí kluci a holky těsně kolem třiceti, za těch 8 let co fungujeme už spousta kolegyň porodila potomky, kolegům se děti také rodí, najednou není párty každý týden, ale jednou za měsíc, (ale intenzivně), hlavním tématem u oběda není kdo kdy kam cestoval, ale co rýmička, škola, a co kdo uvaří o víkendu,... Na tohle se snažíme vyzrát, naši již trošku starší krev naředit mladou, a snad se nám to daří.

Korporátnění:

Tomu se u nás zatím silou bráníme, stravenky fakt nezavedeme, ale drobné rysy tam občas jsou vidět, některé procesy jsou formalizovanější, ale zatím pořád člověk má přednost před systémem. :-) 

Jaké další milníky v růstu firmy vnímáte u vás? 

Pavel

Pavel Plachý je spoluzakladatel a katalyzátor dějů ve flow-r, první personální společnosti konceptu 2.0. Neúnavný propagátor svobody a zodpovědnosti v pracovním prostředí i všedním životě. Technooptimista věřící v budoucnost lidstva. Můžete ho sledovat na TwitteruLinkedin či Facebooku.