Co byste dělali, kdybyste nemuseli řešit peníze?

2 min.

Podle nedávného výzkumu realizovaného v sousedním Německu stačí v dnešní době aby pracovalo cca 20 procent aktivní populace k tomu, abychom si udrželi stávající životní standard. Stroje a technologie umí zastat většinu rutinní nebo nudné práce a pokud tomu tak v některých firmách dosud není, je to volba managementu, kdy lidská práce je v krátkodobém hledisku stále levnější, než nákup konkrétní technologie.

Většina z nás žijících v "západním světě" se může proto celkem svobodně rozhodnout, co budou dělat, a jak chtějí být okolí užiteční,... a to je moje otázka.

Co byste dělali, kdybyste nemuseli řešit peníze?

Osobně věřím, že by většina z populace chvilku cestovala, užívala života, ale v brzké době by chtěla být nějak užitečná, zapojit se ve prospěch jiných nebo celku.  Osobně věřím, že už moje generace (je mi 36) se dočká změny paradigmatu přístupu k práci a zaměstnání, díky technologiím ubude ještě více rutinní dřiny a většina aktivní populace dostane příležitost dělat opravdu to, co je skutečně baví, těší, ... co jim dává smysl.

Jak to máte vy? Co budete dělat, až nebudete muset pracovat?

Pavel

Pavel Plachý je spoluzakladatel a katalyzátor dějů ve flow-r, první personální společnosti konceptu 2.0. Neúnavný propagátor svobody a zodpovědnosti v pracovním prostředí i všedním životě. Technooptimista věřící v budoucnost lidstva. Můžete ho sledovat na TwitteruLinkedin či Facebooku.