KPI, normy a metriky v interním náboru - 2. termín

6 min.
Vzhledem k velkému zájmu přidáváme druhý termín RECRUITMENT FORA na téma KPI, metriky a normy v interním náboru.

Dobrý den, ahoj,

rád bych vás pozval na další setkání v rámci RECRUITMENT FORA. Při našich setkáních potkáváme mnoho lidí se zajímavými zkušenostmi a rádi bychom jim dali větší prostor pro sdílení jejich best practice. 

V interním náboru panuje ve spoustě firem jedno tabu a tím jsou metriky a efektivita náborářů. Z vlastní zkušenosti vnímám, že interní recruiteři mají často pocit nesystematičnosti zadávaných pozic, přetíženosti a přitom velmi obtížného ohodnocení jejich přínosu firmě. Z pohledu manažerů je naopak obtížné sledovat efektivitu. 

Vzhledem k tomu, že se ve firmách potkáváme s odlišnými přístupy i systémy a vnímáme hlad po inspiraci v této oblasti, rádi představujeme další RECRUITMENT FORUM na téma:

KPI, normy a metriky v interním náboru. 

V rámci setkání bychom rádi nalezli odpovědi na tato témata:

  • Lze měřit a porovnávat úspěšnost interních náborářů napříč firmou, pozicemi i regiony?
  • Jak nastavit bonusový systém pro interní náboráře a HR BP zodpovědné i za nábor?
  • Jak zohlednit "soft" úkoly náboráře při hodnocení kvality jeho práce?
  • Lze porovnat nábor 20 skladníků s jedním šéfem kvality?
  • Sdílení projektů mezi interními náboráři, jak zajistit kontinuitu projektů?
  • Lze definovat a sledovat normy pro práci interního náboru?
  • Jak sledovat zpětnou vazbu na práci náboráře a její progres?
  • Jak poznat, který recruiter má už hodně práce a který naopak má volnou kapacitu?

Pro koho je worshop určen?

  • HR manažery a HR business partnery společností
  • recruitment leadery menších i větších týmů
  • hiring manažery zodpovědné za nábor do svých týmů

A protože nemáme "patent na rozum", tak jsme k tématu přizvali dva skvělé hosty, kteří se podělí o své hands-on zkušenosti, interní metriky a zážitky z implementace. 

Petra Nulíčková

HR BP - alza.cz

(LN profil) Dle mého názoru jedna z rostoucích hvězd interního náboru. Strukturovaná, obrovský rozhled, nadšení pro firmu, které předává svému týmu.

Petra pro oddělení online a offline marketingu zastřešuje interní HR služby, tj. nejen nábor nových členů do jejich týmů. S řediteli a managery aktivně spolupracuje na designu náborového procesu, adaptačních a hodnotících pohovorech včetně 360° zpětných vazeb, zařizování veškerých dodatků a "papírů" za HR a kooperuje v rámci rozvojových aktivit. Zodpovídá za obsah pro firemní Facebook "We Are Alza" a o firemní LinkedIn "Alza.cz a.s." V rámci HR má na starosti Employer branding a aktuální spolupráci s Proudly ohledně kampaní a článků. 

Petr Šimek

Talent Acquisition Lead - Škoda Auto a.s.

(LN profil)  Petr je už dlouho podle mého názoru jedním z pokrokových interních recruiterů a v současné roli i team leader. Moc mě baví jeho pragmatický přístup k projektům, sebevědomí prosazované nejen ke kandidátům, ale především uplatňované dovnitř do firmy. 

V roli Talent Acquisition lídra je se svým týmem zodpovědný za nábor všech strategických pozic pro ŠA, hands-on recruitment stále řeší pro inovativní odnož DigiLab. Ve spolupráci s interním HR marketingem spoluvytváří značku zaměstnavatele ŠA. 

časový harmonogram setkání:

8:30 – 9:00   společná vydatná snídaně a dostatek kávy pro rozproudění energie spojená s neformálním seznámením

9:00 - 11:30  otevřená diskuse v rámci recruitment fora za účasti a příspěvků Petra i Petry

11:30 - 12:00 rozloučení a neformální networking

Během dopoledne se budete moci opět seznámit se zajímavými názory, popovídat si, diskutovat nad nečekaně otevřenými tématy a dozvědět se zkušenosti jiných profesionálů z vašeho oboru.

Snažíme se o přátelskou a otevřenou atmosféru našich odborných, networkingových setkání, většinou si na místě tykáme, oslovujeme se jménem, celá akce probíhá interaktivně. I proto kapacitu setkání omezujeme na max. 20 účastníků. 

Kde: IMPACT HUB - Drtinova 557/10 - Praha - Smíchov (mapa)
Kdy: úterý 12. 3. 2019 od 8:30 hodin (již druhý termín tohoto tématu)

Vaši účast nám prosím potvrďte prostřednictvím registrace

Těším se na viděnou na dalším setkání. 

Pavel

P.S. Vzhledem k "manažersky" laděnému tématu budeme při registraci dávat přednost manažerům, zodpovědným za nastavení v týmu, děkujeme za pochopení.

P.P.S. : Celá akce je pro účastníky zdarma, veškeré náklady na setkání nese flow-r. Naším cílem je dlouhodobě přispívat k zvyšování úrovně recruitmentu v ČR. Více o tom, proč takové akce děláme se dočtete zde.