Měl by z nás pan Čapek radost?

5 min.

Před týdnem jsem měl schůzku v jedné malé, neznámé firmičce, ještě navíc schované pod nic neříkajícím názvem. Když jsem se s nimi potkal, (jak jinak, hledali k sobě kolegy) nadchl mě jejich záměr a vize. Aktivně se podílejí na robotizaci světa, doslova.

Tak jak technika postupuje, nahrazují postupně hrubou lidskou sílu silou stroje. Kde byla dřív holka s motykou nebo kluk s kosou, je dnes traktor s radlicí či kombajn. Technika se dostala i do intelektuálnějších oblastí, matematika spolu s IT simulují mnohá prostředí a pomáhají ve vývoji a konstrukci ještě složitějších zařízení. 

Kde jsme dnes?

V dnešních továrnách, montovnách, je pořád obrovské množství lidí, kteří dělají namáhavou, rutinní a náročnou práci, je čím dál těžší takové lidi najít, motivovat, stimulovat, udržet. 

Řešením této situace a úlevou pro zúčastněné je nahradit jejich manuální práci robotickou paží. Technologii k tomu už máme, když jsem se byl podívat v Hyundai v Nošovicích, jejich míra automatizace a robotizace mě třeba proti Škodovce zaskočila, překvapila a nadchla.

Dnes robot ve spojení s počítačem dovede udělat v podstatě jakoukoliv lidskou mechanickou práci, jediným důvodem proč dosud nejsou ve velkém nasazeni, je jejich nákladnost a robustnost. Dokud je na trhu dostupné pouze mnohatunové mostrum za stovky milionů k tomu, tak ho asi použijete k otáčení a váření karoserií celého auta. Na zašroubování šroubku je ale pořád levnější chlápek s elektrickým šrobouvákem. 

Co nás čeká v brzké budoucnosti?

Funkční prototypy i první realizace levných univerzálních robotických strojů jsou na světě. Cílová cena takových zařízení je zlomek ceny původních řešení, v podstatě ekvivalent roční či dvouleté mzdy dělníka na podobnou práci. Jsem proto přesvědčený, že přelom je blízko. 

Snadno nastavitelné manipulační roboty či "výrobní paže" s vrtačkou, šroubovákem, kleštěmi nebo svářečkou jsou za rohem, a velmi brzo i neuvěřitelně levně.

Co na to společnost?

Otázka je, co budou ti "neužiteční" nezaměstnaní dělat, když pro ně nebude práce? Tady Vaše odpověď v podstatě záleží na tom, jestli jste optimista, nebo pesimista.

Pesimisté věří v hromadu neužitečných lenivých povalečů, tyjících ze státních dávek.

Optimisté, a mezi ně se řadím i já, vidí jejich realizaci ve službách, kreativně, umění a individuálních řemeslech. 

Praktici to vidí tak, že lidé budou chvíli brblat, pak si zvyknou a brzo si to začnou užívat. 

Robot vám už dnes poseká zahradu, ale rozhodně ji nenavrhne, stroj umí namíchat dokonalý odstín barvy, ale jen kadeřnice doporučí ten pravý a ostříhá na modní účes. 

Zatím vždy v minulosti, když zanikala pro automatizaci, nebo týmovou spolupráci některá profese, chvilktu to bolelo, bylo to nepříjemné, vždy si ale ti lidé našli jiné uplatnění, ve kterém se cítili užitečnější, spokojenější, a hlavně, postupně vzniká obrovské množství nových profesí, které lidi baví, těší a kvůli kterým chodí do práce rádi. 

Moje představa?

Já proto vidím v technologii a robotizaci světlou budoucnost lidstva. Sci-fi, které před padesáti a více lety popisovali fantastové v knihách či filmech jsou dnes realitou. Ploché displeje, umělá inteligence ve stroji, navigace, foťák, telefon a audiopřehrávač, vše v jendom multi-přístroji,... Tohle nás čeká i s robotizací. 

A pan Čapek s R.U.R.? Ten by z nás zatím měl doufám radost, byl to chytrý člověk, nebál se strojů, jejich využití, bál se jen člověka za tím strojem, ale s tím je to vždycky složité. :-) Takže pane Čapku, díky za skvělá díla, díky za inspiraci několika generací a věřím, že z nás máte radost.

Pavel

P.S. A jak jste na tom vy? Těšíte se na pokrok v robotice nebo se ho bojíte?

P.P.S. A ovládnutí světa umělou inteligencí se zatím přestávám bát pokaždé, když se můj super inteligentní Roomba vysavač pustí do křížku se zapomenutou nabíječkou a já ho pak zoufalého vysvobozuji z pout. :-)

Pavel Plachý je zakladatelem flow-r executive search. Svoji kariéru začínal v oblasti business intelligence, pracoval pro české i nadnárodní společnosti v ČR, na Slovensku i ve Velké Británii. Má za sebou i mezinárodní TOP manažerské role, kdy řídil týmy ve třech zemích s celkem více než 700 pracovníky. 

V roce 2008 založil vlastní společnost zaměřenou na vyhledání strategických kandidátů a od té doby se spolu s kolegy věnuje executive search. Nachází tak svým zákazníkům TOP manažery a strategické odborníky.  více...