flow-r v roce 2021

5 min.

Dobrý den, ahoj, 

rok 2021 byl hodně zajímavý ve všech směrech. Byznys byl v silné nervozitě z COVIDu, kandidáti i firmy tápali v nejistotě z budoucího vývoje. Dodavatelské řetězce byly hodně narušené a pro mnoho firem to byl nejnáročnější rok za posledních mnoho let. 

Musím přiznat, že i pro flow-r se jednalo o extra náročný rok. Museli jsme řešit spoustu náročných situací u stávajících zákazníků, aktivně jsme pracovali na akvizicích novýh klientů, uklidňovali nervozní kandidáty, ale nezapoměli jsme ani pomáhat kde bylo třeba.  

co se nám povedlo?

Tady s radostí chválím všechny své kolegy, navzdory náročné situaci na trhu jsme obsadili naprostou většinu projektů, získali jsme nové zákazníky z ČR i nadnárodního prostředí a udrželi náš dlouhodobý fill rate nad 97%.

  • 13 úspěšně obsazených C-level projektů

  • 35 úspěšně obsazených strategických specialistů a klíčových manažerů
  • 48 celkem úspěšně obsazených projektů
  • 3+1 stabilní, aktivní členové týmu
  • 5 zemí, kde jsme aktivně působili
  • 2 nově narozené děti v našem týmu
  • 97,96 % fill rate na projektech v roce 2021

co se nám nepovedlo?

Práce a projektů máme dlouhodobě dostatek. Je to tím, že se na nás stávající zákazníci s důvěrou obracejí opakovaně a svěřují nám další a další zajímavé a náročné projekty. Mezi nejnovější patří například CEO v Polsku, CFO v Maďarsku nebo head of global R&D v Praze. 

S tím souvisí, co se nám nepovedlo. V letošním roce jsme chtěli mezi sebe vzít nového kolegu či kolegyni a podělit se o práci a zajímavé projekty. To se bohužel dosud nepodařilo. Máme u nás v Karlíně místo pro dalšího člověka, který bude žít executive search podobně, jako jím žijeme my. Pokud by Vás zajímalo, koho hledáme, nebo byste měli nějaký tip, tady naleznete více. 

Zároveň se nám nepodařilo dosud dokončit jeden z projektů, bohužel u zákazníka byl zmrazen nábor a s projektem se čeká snad na lepší časy. 

Bohužel se nám také za poslední dva roky nepodařilo uskutečnit žádné offline setkání v rámci recruitment fora. Tato setkání byla vítaným prostředím pro sdílení zkušeností i znalostí pro recruiterskou komunitu. A protože to cenné na nich bylo právě osobní setkání, nechtěli jsme to přesouvat do "syntetického" online prostředí. Snad se nám v roce 2022 podaří vrátit k normálu, témat a garantů témat máme dost. 

  • 0 nových kolegů v týmu
  • 1 nedokončený projekt (hiring freeze)
  • 0 realizovaných RECRUITMENT FORUM setkání

kde jsme pomohli?

Dlouhodobě se snažíme být prospěšní i svému okolí, některé věci je lepší dělat ve velkém a proto část našich peněz putuje na projekt Člověk v tísni. Zároveň věříme, že obyčejné peníze mohou lidem v těžké situaci s vážným onemocněním usnadnit život, proto každý měsíc posíláme peníze nadaci Dobrý anděl

"Hands-on" podpora konkrétních lidí je pro nás také důležitá. Dlouhodobě podporujeme mladou malířku Míšu Krátkou, která maluje hyper realistické obrazy pod pseudonymem "LaPapula". Některé její obrazy můžete vidět v našich kancelářích v Praze - Karlíně a tvoří zároveň ilustrace tohoto článku. 

Na začátku roku, kdy bylo takřka nemožné koncertovata  veřejně muzicírovat, jsme podpořili také mladou muzikantku Cleo a stali se hlavním partnerem při vydání její první vlastní desky. Věřím, že o ní ještě uslyšíte. 

na co se těšíme?

Tak tady je těch věcí opravdu hodně. 

  • nové projekty u zákazníků, bude to hodně cestování a spousta kafí a obědů s kandidáty i zákazníky
  • CLEO bude mít snad po dlouhé době živý koncert
  • nový kolega či kolegyně
  • noví zákazníci, se kterými jednáme o dlouhodobé spolupráci
  • spousta příjemných setkání, u kávy, oběda či u nás v kancelářích 

a přání na závěr?

Přejeme Všem našim zákazníkům, kandidátům, partnerům, podporovatelům i všem dalším, kteří dočetli až sem, aby se jich i jejich blízkých drželo pevné zdraví, měli kolem sebe prima lidi a nacházeli sílu k odvážným nápadům i jejich realizaci. 

P.F. 2022

flow-r executive search

Pavel Plachý je zakladatelem flow-r executive search. Svoji kariéru začínal v oblasti business intelligence, pracoval pro české i nadnárodní společnosti v ČR, na Slovensku i ve Velké Británii. Má za sebou i mezinárodní TOP manažerské role, kdy řídil týmy ve třech zemích s celkem více než 700 pracovníky. 

V roce 2008 založil vlastní společnost zaměřenou na vyhledání strategických kandidátů a od té doby se spolu s kolegy věnuje executive search. Nachází tak svým zákazníkům TOP manažery a strategické odborníky.  více...